Totalul afișărilor de pagină

marți, 29 aprilie 2014

PLDM-ul îşi asumă meritul liberalizării regimului de vize... E corect oare asta...?

În mai multe centre raionele, preponderent în raioanele unde la putere sunt exponenţii PLDM-lui, au fost organizate mitinguri şi concerte dedicate liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova cu ţările UE. Consider că ele sunt binevenite şi necesare, dar cu un mic NO...

Aceste evenimente au fost politizate în exces de bun simţ. Şi anume...

Astăzi am fost prin or. Criuleni. Centrul era verde... Să nu credeţi că gardurile erau vopsite în verde, sau peste noapte au înfrunzit toţi copacii şi arbuştii din oraş. În piaţa oraşului, acolo unde se petrecea concertul, absolut totul erau în pânză verde, drapelele PLDM-lui ţinute la periferia celor 200 sau 300 de oameni aduşi în piaţă. Am văzut doar un Drapel de stat şi două persoane ce fgluturau două drapele a Uniunii Europene. O impresie că era ziua partidului şi nu Europei. Dacă e să ne amintim, drapelul Uniunii Europene nu este verde stimaţi "tovarăşi" liberal-democraţi.

Cu regret vreau să menţionez faptul că PLDM-ul şi-a atribuit doar sie meritul liberalizării regimului de vize, neglijând şi acele forţe politice care au contribuit în egală măsură la aceasta. Aici vreau să menţionez şi PDM, şi PLR, şi evident Pl-ul, ba chiar şi acelaşi Urechean cu AMN-ul lui. De ce nu şi PCRM-ul care a început toată daravela asta cu apropierea de UE.

Tot poporul Republicii Moldova are meritul pentru această victorie. Iar PLDM-ul încearcă să strângă "smântâna". Nu cred că e corect.

Apropo dacă mănânci gras şi lacom, poţi să te strici la burtă...

P.S. Mi-au mai zis lumea prezentă,  că tot astăzi un oarecare ex-deputat Darie, mai că nu-l trecea pe Vlad Filat, în lista sfinţilor, alături de cei doi pontifici de la Vaticani canonizaţi recent de Papa de la Roma. Din cele declarate de acest Darie, liberalizarea regimului de vize se datorează doar numai lui Filat, doar Filat e politicianul care a adus Europa în Moldova, doar Filat ne va scăpa de sărăcie etc.

Eu personal sunt convins că v-om scăpa de sărăcie atunci când v-om scăpa de tendinţele ţarismului şi venerării politicienilor. Oare sunteţi atât de proşti şi nu vreţi să înţelegeţi că ei, politicienii trebuie să vă mulţumească pentru faptul că ia-ţi angajat la serviciu în calitate de miniştri, deputaţi, prim-miniştri Preşedinţi. Ei pur şi simplu şi-au îndeplinit obligaţiunile.

Când oare vor scăpa de sentimentul robiei şi supuneri...

Dumnezeu să vă lumineze minţile...!

joi, 3 aprilie 2014

Iarăşi clanul Hotineanu. Zeci de milioane pentru Cristal Clean SRL... Eh ţară, ţară!



În poza reprezentativă a acestui articol, Hotineanu e un înger. Cred că se jură Preşedintelui comisiei buget şi finanţe că nu a pus mâna pe un bănuţ de la buget...

Cum să taci...? Nu e de tăcut.

Neintenţionat am găsit nişte informaţii cu privire la contractele atribuite companiei Cristal Clean SRL. Activitatea de bază a acestei companii este oferirea serviciilor de spălătorie a lengeriei şi închirierea lengeriei curate. La acest subiect foarte detaliat a scris încă cu 2 ani în urmă portalul ZDG.MD. În articolul - SRL „Cristal clean”: O afacere „curată” a familiei Hotineanu? autorul a descris cu lux de amănunte tot ce ţine de această companie şi care este legătura ei cu ex-ministrul sănătăţii Vladimir Hotineanu. Din cele relatate de autorul publicaţiei, una din fondatorii companiei Cristal Clean SRL, Iulia Scobioală, ar fi fiica deputatului PLDM Vladimir Hotineanu. Acest mare doftor a mai fost implicat şi în alte scandaluri din domeniul medicinii cum ar fi experimentele efectuate pe pacienţii spitalului de psihiatrie, unde director este numit verişorul acestuia Mihai Hotineanu. Da apropo chiar cu această instituţie în data de 30 iulie 2013 a fost încheiat un contract în sumă de 8 728 800.00 (opt milioane şapte sute douăzeci şi opt mii opt sute) lei. Înteresant câţi bai erau alocaţi pentru spălarea lengeriei până la numirea lui Mihai Hotineanu în funcţia de director la Spitalul Clinic de Psihiatrie? Îmi poate răspunde cineva?

Cristal Clean SRL Spitalul de psihiatrie

Cred că cel puţin în mun. Chişinău nu este vreun spital sau instituţie medicală care nu ar avea contracte cu Cristal Clean SRL.

Cristal Clean SRL contracte

Dacă analizaţi cu atenţie lista cu contracte atribuite din anul trecut cu siguranţă că veţi înţelege că fără o "mână păroasă" la Ministerul Sănătăţii, cu siguranţă nu primea aşa comenzi această companie.

Cristal Clean 16 mln.

Ia uitaţivă ce contract de peste un milion de dolari a "rupt" această companie numai de la spitalul Clinic Republican. Un asemenea volum, iar participanţi sunt doar doi. Cineva crede în corectitudinea acestor licitaţii.

Aceiaşi situaţie, contract de peste 3 mln. lei, şi doar 2 participanţi. Una din două, sau companiile din domeniu înţeleg că indiferent de preţul care va fi oferit pentru a spăla un kg. de lengerie, învingătorul licitaţiei va fi desemnată Cristal Clean SRL.

Cristal Clean 3 mln.

Se pare că nu le este de ajuns doar instituţiile medicale din capitală, compania Cristal Clean SRL deja a trecut şi la spitalele din raioane. Contract de 0,5 mln. lei cu Hânceştiul. Iarăşi doi participanţi...

Cristal Clean 0,5 mln Hânceşti

Contractele au fost încheiate toate la o dată, 30 iulie 2013. Pe semne că e data de naştere a cuiva şi aprimit cadoul mult dorit. Dacă sumaţi doar cifrele din contractele menţionate mai sus primim aproximativ o sumă de circa 60 mln. lei. Nu cred că în ţara noastră ar fi oameni de afaceri ce nu şi-ar dori o asemenea milă din partea celor de prin cabinetele ministeriale sau parlamentare. Se vede că Vladimir Hotineanu îi face fiicii bani de buzunar ca ea să nu apeleze des la dânsul...

Da mai era şi locaţiunea unui spaţiu de la Spitalul Clinic Republican cu o suprafaţă de 621,6 m.p date până în 2060... Asta înseamnă că Hotineanu s-a gândit şi la nepoţi nu doar la fiică...

Avem oare în ţara aceasta organe abilitate să controleze conflictul de interese în schemele date?

Eh, ţară, ţară...
Mi-i milă de tine, ba chiar şi de mine,
Dormi prostime,
Că sunt cei ce storc, din tine şi sânge.
Eh ţară, ţară...
Un Hotineanu, Usatâi sau alţii
Ce au ficuliţe, nepoate şi naşe.
Te fură ca-n Codrii şi ziuă şi noapte.
Iar tu dormi în pace
Sau pleacă şi paşte...

miercuri, 2 aprilie 2014

Mă-nchin în faţa mamelor care au crescut copii spălând pelincuţe...

Asistăm la un atac fără precedent în adresa ministrului Muncii Valentina Buliga. De o lună încoace tot se chinuie cineva să-i spele oasele cu orice ocazie. Am mai scris la acest subiect, despre PROTESTUL CU CĂRUCIOARE. Iată că deşi au fost aprobate noi modificări la legea cu pricina, care cu adevărat a avut drept scop eliminarea lacunelor care permiteau unor mame "ingenioase" să beneficieze de indemnizaţii de mii de lei, cei ce vor denigrarea doamnei ministru Buliga nu se mai ogoiesc...
Astăzi prin reţelile de socializare a apărut o poză cu  un baner în care este vizată Ministrul muncii şi protecţiei familiei.
Buliga
Nu prea contează poza. Mesajul pe care ni-l transmite este important. "E timpul să spălaţi pelincuţe!". Apare o întrebare către cei ce au postat această poză şi către cei ce au comandat defaimarea ministrului? Mamele DVS au spălat pelincuţe când eraţi mici sau au aşteptat ca cineva să le aducă scutece? Aplec capul în faţa mamelor care au crescut copii cu pelincuţe. Sunt convins că în timpul discuţiei cu cele mame, dna Ministru le-a zis că ea la vremea ei a spălat pelincuţe, fiindcă atunci nu era cele scutece care sunt atât de mult preferate de mămicile din timpul nostru.
Pentru mine personal, întrebarea ar fi: - Cui mai tare le trebuie scutecele - copilului sau totuşi mamei? A întrebat oare cineva vre-un copil mic: îi place acestui copil să stea câte 3-4 ore cu o tomoşcă între picioare? Producătorii de scutece încearcă să ne demonstreze prin spoturi publicitare că scutecele le plac copiilor, indiferent de comoditatea pentru copil. Voi rămâne pe poziţia că stucele sunt pe placul în primul rând al mamelor, fiindcă ele au strâns scutecele, l-au aruncat la gunoi şi nu mai au nevoie de a spăla o pelincuţă. Eu tot sunt tată, primul copil a fost crescut cu pelincuţe, fiindcă era alergică la scutece. Soţia mea nu a alergat la vreun ministru să-i ceară un scutece ce nu ar provoca alergie. A folosit pelincuţe. Le-a spălat, le-a călcat şi slava lui Dumnezeu, nu iau căzut mânile crescând copilul. Mamele de astăzi au devenit lenoase. 
Aş dori ca totuşi cineva de la Ministerul condus de doamna Buliga, să iasă şi să ne arate lista celor mame care primesc indemnizaţii fabuloase şi în baza la ce ele au fost calculate. Şi încă ceva: - Neapărat să ne ofere şi informaţia cu privire la leafa lor pe parcursul a ultimelor 12 luni şi nu doar a celor 6 luni din care au fost calculate acele indemnizaţii. Iată atunci cu siguranţă oamenii vor înţelege cum cineva fură statul.
P.S. Ca o sugestie: - Eu în locul doamnei Ministru aş propune ca indemnizaţiile pentru copii să fie la toate mamele egale, fiindcă copii sunt egali la naştere, fiecare dintre ei au nevoie şi de scutece, şi de pelincuţe, şi de hrană etc. Aş calcula care este suma totală de indemnizaţii plătită de stat în anul precedent şi aş face o simplă artimetică: - Suma totală la numărul de copii şi atunci nimeni nu va mai avea pretenţii cu mărimea indemnizaţiei... 

marți, 1 aprilie 2014

Chiar şi ambasadorul Statelor Unite consideră că Moldova are nevoie de un ministru al Apărării profesionist...



De ceva timp ţara noastră nu are un ministru al Apărării. Poate că nu era să fie nimic deosebit dacă nu ar fi situaţia tensionată la graniţa de Est al Republicii Moldova. Statul vecin se pregăteşte de un război ce ar putea izbucni în orice clipă, la noi însă şi Prim-ministrul şi pseudo-preşedintele se fac că plouă. De PLR (partidul celor reformaţi), celor cărora li s-a revenit după partajare, funcţia de ministru al Apărării, chiar nici nu doresc să discut. Sunt convins că ei au fost obligaţi să apere, dacă era nevoie chiar şi cu "sânge", fostul ministru, pe Vitalie Marinuţa, de atacurile nefondate din partea consilierilor lui Timofti, ba chiar şi din partea celui ce se consideră Comandant suprem. Dar asta e soarta celor slabi, să fie puşi sub talpă şi striviţi. În calitate de TALPĂ va fi Măria Sa alegătorul, care va face concluziile de rigoare în cabina de vot...
Ceva se întâmplă în jurul numirii ministrului Apărării. A fost vehiculată şi candidatura lui Vitalie Catană, un specialist în drept constituţional, prea departe de domeniul militar, apoi a apărut şi numele lui Valeriu Troenco, fost membru al PLDM (în poza de mai jos, este încercuit cu roşu), fost şef la penetenciare etc. Din câte observăm aceste persoane nu au tangenţe cu milităria. Le sugerez celor ce consideră că generalul Troienco, este un militar cu epoleţi aurite, să nu confunde Serviciul militar cu Serviciul de pază a deţinuţilor. Sunt două lucruri total diferite. În primul rând militarii nu sunt paznicii cuiva, iar Republica Moldova nu este un PENETENCIAR.
Troienco

Eu consider că la momentul dat Republica Moldova are nevoie de un ministru al Apărării din rândul militarilor, din cadrul ofiţerilor Armatei Naţionale. Care au studii în domeniu, cu o experienţă de conducere a unei unităţi militare etc. Rectorul Academiei Militare, reprezentaţii Republicii Moldova în diferite structuri militare internaţionale, ofiţeri ce absolvesc instituţii de învăţământ de peste hotare etc. Ce posede diferite limbi străine (nu mă refer la rusă), ce au participat la aplicaţii militare în cadrul operaţiunilor militare internaţionale etc. Sunt candidaţi, numai că ei trebuie identificaţi şi numiţi.
Pentru cei de la guvernare declaraţiile recente a Excelnţei Sale, Ambasadorului Statelor Unite la Chişinău, dl William Moser, în cadrul emisiunii Fabrika trebuie să fie un îndemn de a desemna o candidatură profesională şi bună în fotoliul de ministru al Apărării. Dlui s-a referit la faptul că situaţia din Estul ţării este una alarmantă, iar Moldova nu are un conducător al unui minister cheie în domeniul securităţii naţionale şi asta pune în pericol securitatea Republicii Moldova.
În Ucraina timp de jumătate de an vor avea loc aplicaţii militare cu participarea militarilor NATO şi a celor din Ucraina. Din ce cauză Republica Moldova nu este implicată în aceste antrenamente militare? Cine se face responsabil de inacţiunea în aceste condiţii de instabilitate în regiune?
Dle Preşedeinte Timofti şi dle Prim-ministru Leancă, sunteţi obligaţi să numiţi în funcţia de ministru al Apărării un militar. Sper că DVS puteţi face diferenţă între militar şi poliţist sau ofiţer din justiţie. Sunt lucruri diferite. Pentru a lua o decizie în acest scop nu vă fie lene şi discutaţi cu comandanţii unităţilor militare pentru a identifica şi a desemna cea mai bună candidatură la funcţia de MINISTRU AL APĂRĂRII. De consultaţii cu cetăţenii de rând nici nu vorbesc...
Doamne AJUTĂ această ţară...!