Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 martie 2014

Aberaţiile vice-preşedintelui raionului Criuleni Sergiu Ceauş şi a dnei Violeta Panico şefa Centrului Medicilor de Familie din Criuleni...

Cât de impostori au devenit unii funcţionari publicii din ţara noastră. Aberaţiile unora nici nu au margini. Ca să fiu mai explicit am să încerc să vă ofer nişte informaţii mai detaliate la un caz cu adevărat ieşit din comun. Să le luăm perând...
Ședința operativă la Centrul de Sănătate Hrușova... material preluat de pe site-ul Consiliului raional Criuleni.
Şedinţa HruşevaŞedinţa Hruşeva 1
"La 13 martie curent, dl Sergiu CEAUȘ, vicepreședintele raionului Criuleni, responsabil de domeniul social, educație, cultură și medicină, împreună cu dna Violeta PANICO, șefa Centrului Medicilor de Familie din Criuleni și dl Iurie POPOVICI, șeful Direcției Investiții și Relații Economice Externe au participat la ședința angajaților Centrului de Sănătate Hrușova pentru a discuta înlăturarea anumitor încălcări și aplanarea unor situații de conflict.
Ședința a avut loc ca urmare a plîngerilor din partea pacienților parvenite la Consiliul raional și la Ministerul Sănătății.
Subiectul principal, pus în discuție în cadrul ședinței, a fost respectarea regimului de lucru, ordinii și eticii profesionale.
Astfel, s-a constatat că la Centrul de Sănătate s-a creat o situație de conflict, provocată de cîțiva angajați: unii medici refuză să semneze graficele de lucru, să respecte regimul de lucru, lipsesc fără să anunțe șeful și refuză să dea explicații.
În urma discuțiilor s-a hotărît ca în decurs de o lună, dl Sergiu POSTOLACHE, șeful Centrului de Sănătate Hrușova să prezinte un raport privind activitatea Centrului, care să includă și măsurile întreprinse privind înlăturarea încălcărilor și soluționarea situațiilor de conflict.
De menționat, că conducerea raionului acordă atenție sporită domeniului ocrotirii sănătății și se va implica operativ și în continuare pentru a asigura creșterea calității serviciilor medicale prestate populației."
Nu se dau numele celor în adresa cărora au parvenit plângerile, nici care sunt de facto aceste plângeri. Mai pe scurt nimic concret.
Şedinţa Hruşeva 2
Vă închipuiţi cât de importantă a fost acea şedinţă dacă au numit-o - Şedinţă operativă. Se vede că situţia este cu adevărat "critică", dacă au fost prezenţi la ea şi Sergiu Ceauş, vice-preşedintele raionului şi Violeta PANICO, șefa Centrului Medicilor de Familie din Criuleni. Da apropo iată prezenţa la această "operaţiune strategică tactico-medicală" a dlui Iurie POPOVICI, șeful Direcției Investiții și Relații Economice Externe chiar nu o înţeleg. Ce are în comun direcţia investiţii şi relaţii economice externe cu domeniul medicinii? Doar dacă nu au decis să mai aducă şi să depoziteze nişte vechituri de prin Europa cum au mai făcut-o şi în anii trecuţi. Au cheltuit 500 mii lei din bugetul raional pentru transportarea a nişte paturi funcţionale uzate. Dacă doriţi mergeţi în Centrele de familii din satele raionului Criuleni şi întrebaţi părerea lucrătorilor medicali vis-a-vis de aceste donaţii cu care se laudă conducerea raionului. Stau aruncate sau puse în coridoare. La ce bun le trebuie un pat funcţional uzat unui punct medical dintr-un sat? De cele 500 mii lei, dacă le împărţeau la cele 25 de primării cîte 20 mii lei cu siguranţă erau să fie mai binevenite. De fapt nu aceasta este tema pe care încerc să o pun în dicuţie...
În cadrul acelei şedinţe operative, vice-preşedintele Ceauş, a venit să ceară demisia angajatelor Centrului de sănătate Hruşova, Cojocaru Nona şi Mustea Irina. Motivul a fost unul cu adevărat aberant - "CONFLICT DE INTERESE". Chipurile că aceste doamne sunt rude, surori  şi ele nu au dreptul să activeze în cadrul aceleiaşi instituţii. Dna Mustea Irina este medic, iar dna Cojocaru Nona asistent medical. A doua zi dna Cojocaru Nona a şi depus un demers la CNI, pentru a primi explicaţii vis-a-vis de acest fapt.
Cerere CNI Hruşova
În termen de 30 zile, CNI se va expune pe marginea acestor aberaţii, dar cu regret până atunci mai este mult timp şi se pot întâmpla multe. Bravii stejari din Criuleni îşi intensifică presiunile. Localnicii loiali primarului vor mai scrie încă multe petiţii anonime ca pe vremea lui Stalin, iar NKVD din Criuleni vor găsi motivele de intimidare şe presiune asupra oamenilor de rând...
De fapt conflictul vine de la primar, Cotovici Parascovia. Împreună cu feciorul ei Cotovici Stelian, consilier raional, au aderat la PLDM şi sunt în conflict direct cu mai multă lume din sat. Iată şi în cazul dat, PLDM încearcă să facă presiuni asupra celor care nu acceptă să devină membri PLDM sau au alte viziuni politice.
Sper că dna Violeta Panico va citi acest articol. În acest context am un mesaj: - Dna Panico, vă cunosc încă din 1992, am fost şi eu cândva angajat al Spitalului raional Criuleni. Cunosc alt doctor Violeta Panico, cu siguranţă nu cea care consideră că partidul din care face parte va fi pe vecie la putere, nu cea care este gata să păşească peste demnitate ca să-şi păstreze funcţia pe care o deţine. Cât de mult funcţia schimbă oamenii. Oare DVS consideraţi că prin asemenea presiuni veţi obţine respect şi recunoştinţă din partea oamenilor? Nu mai vorbesc despre respectul din partea colegilor de breaslă. Funcţiile vin şi se duc, partidele cum apar aşa şi dispar, oamenii rămân tot aceiaşi. Nu întreprindeţi astăzi măsuri de care aţi putea regreta mâne...
P.S. În poza de la acea şedinţă se vede că nu sunt încântaţi cei prezenţi, inclusiv şi dna Panico. În suflet şe dei înţelege că ceea ce se petrece în domeniul sănătăţii este un dezastru...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu