Totalul afișărilor de pagină

joi, 13 martie 2014

Spălătoria platonică…


Astăzi ofiţerii CNA au descoperit întro celulă bancară o sumă impunătoare de bani şi anume 500 000 euro. Aceşti bani au fost găsiţi în cadrul anchetei desfăşurate pe marginea coruperii deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova. Cel mai interesant că, mijloacele băneşti erau ambalate în 7 saci din plastic, iar pe banderole erau indicate numele a două entităţi bancare
Sistemul financiar-bancar din Republica Moldova este pe zi ce trece tot mai şubred şi mai vulnerabil. Reeşind din faptul că peste 70% din instituţiile bancare din ţara noastre sunt gestionate de către persoane mai puţin sau mai mult dubioase domiciliate în Federaţia Rusă, cu o reputaţie nu prea credibilă. Economia unei ţări depinde în mare măsură de stabilitatea pieţii financiare din această ţară. Despre ce fel de stabilitate economică, socială, financiară putem noi să discutăm dacă în orice moment patronii băncilor ar putea provoca fluctuaţii enorme pe piaţa valutară. Sunt de părerea că anume aceasta este şi problema stabilităţii economice şi pune piedici investitorilor străini în Republica Moldova…
Ieri chiar o platformă de ştiri specializată în domeniul finaţelor din România MONEY.RO, scrie despre spălarea de bani la o bancă din ţara noastră. Ba mai mult ca atât această publicaţie, a făcut o investigaţie la acest domeniu şi a stabilit că Moldinconbank, banca patronată de Veaceslav Platon, care în ultima perioadă se face tot mai vizibil în Republica Moldova, este instituţia financiarbancară din Moldova prin care trec cea mai mare parte de transferuri valutare din ţară. Pentru informaţie: Moldinconbank detine nu mai putin de 81 la suta din intrarile in valuta din tot sistemul bancar si 63 la suta din iesirile de valuta, pentru anul 2013. 
Schemele de spălare a banilor prin această bancă sunt descrise cu lux de amănunte în articolul acestei publicaţii. Vă recomand să citiţi atent şi cu siguranţă veţi înţelege cum se face că în Moldova apar sume enorme de bani precum acea de 500 mii euro, eliberate de entităţi bancare.
Ce face statul Republica Moldova pentru a face ordine în acest domeniu? Cum se întâmplă că prin intermediul unor bănci dubioase să se permită spalarea banilor?
Atunci când cineva îşi spală o maşină în ograda ta, ce se întâmplă? Proprietarul automobilului pleacă cu maşina curată, iar cel cu ograda rămâne doar cu mizeria în curte şi un mulţumim…
Republica Moldova nu este o spălătorie pentru rufele pline de mizerie şi aceasta ar fi necesar să înţeleagă instituţiile statului care sunt responsabile de regulă în domeniul financiar-bancar…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu