Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 decembrie 2013

Deconspirarea lui Ghimpu sau cum Duma rusă a demonstrat cine e Mâna Moscovei în Republica Moldova...

Astăzi Duma de stat (Parlamentul) Federaţiei Ruse nu a susţinut iniţiativa liberal-democraţilor ruşi de a-l declara persoana non-grata pe vice-preşedintele Partidului Liberal de la Chişinău, Dorin Chirtoacă. Roman Hudeakov, un subaltern de-a lui Jirinovschii, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia a motivat această iniţiativă prin faptul că în ultima perioadă, Chirtoacă a luat mai multe decizii ce sfidează interesele Federaţiei Ruse în Republica Moldova. Mai cu seamă s-a referit la faptul că începând cu 2014, data de 9 mai este declarată Ziua Europei şi nu Ziua Victoriei, iar în PMAN se va oficializa sărbătoarea Uniunii Europene, iar cei ce vor dori să sărbătorească Ziua Victoriei nu au decât a o face la memorialul "Eternitate". Deputaţii PLDR nu sunt unicii în Federaţia Rusă care îl privesc pe Chirtoacă ca pe un rusofob şi î-l cred duşman al ruşilor. Cu ceva timp în urmă, chiar şi vice-premierul rus, Rogozin, l-a numit pe primarul Chişinăului "IMBECIL". În acest context, avînd un aşa un lobbi, proiectul de lege al liberal-democraţilor, trebuia să treacă prin Duma rusă, ca cuţitul prin unt, dar... pentru această iniţiativă au votat cu puţin peste 130 de deputaţi ruşi din totalul de 450.



S-ar părea că a prevalat diplomaţia în această situaţie, dar se vede că noi nu cunoaştem toate subtilităţile serviciilor secrete ale "fratelui mai mare", care şi s-au spus cuvântul. Fraza lui Ghimpu - "Mâna Moscovei", se pare că şi-a găsit adresatul. Deputaţii ruşi prin votul de azi l-au deconspirat pe Ghimpu şi nepotul acestuia.

Ei, PL-lor, ia ziceţi-mi şi mie, de ce oare deputaţii ruşi nu-l cred pe Chirtoacă duşman al Federaţiei Ruse? Să înţeleg că dacă nu-l consideră duşman, îl percep drept prieten...?

Foşti nu există, aşa e dle Ghimpu...? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu