Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 decembrie 2013

Joaca cui o face PL-ul...? Ar putea fi oare PL-ul - "mâna" dreapta a Kremlinului...?

Astăzi Curtea Constituţională a hotârăt că, declarația de independență a R. Moldova face corp comun cu Constituția, iar textul primar al declarației de independență prevalează. În declaraţia de independenţă este stipulat, că limba vorbită este româna. În art. 13, a legii supreme, limba vorbită pe teritoriul Republicii Moldova este moldovenească. Ani de zile acest subiect a fost tenă de discuţii şi de vrajbă între cetăţenii acestei ţări. Cu două luni în urmă, Adunarea Populară a UTA Gagauy-Yeri, a decis că pe teritoriul autonomiei se înterzice utilizarea sintagmei LIMBA ROMÂNĂ, ISTORIA ROMÂNILOR, etc. Încă atunci am intuit că asta va declanşa la Chişinău o avalanşă de adresări la Curtea Constituţională. Aşa şi a fost. Deputatul PL Munteanu în duiet cu deputatul reformator Guţu au şi "fugit" la CC. Curtea a decis că sintagma de LIMBA ROMÂNĂ indicată în declaraţie trebuie întrodusă în art. 13 din legea supremă. Şi aici s-a pornit vălmăşala...



Cred că e şi normal, ca cei ce susţin că vorbesc româna şi cei ce vorbesc moldoveneasca să se pornească la cearta veacului. Asta şi nu mă mira, iată că alt subiect al acestei zile mi-a trezit nedumerirea - declaraţiile deputatului PL Munteanu: - „Dacă Parlamentul nu modifică Constituția, va fi pasibil dizolvării!”. Un fel de - Pasărea mălai visează. Iată în acest context adresez întrebarea pentru Valeriu  Munteanu: - Totuşi PL-ul jocul cui îl face...?

Eu consider că prin aceste declarţii deputatul partidului exclus din propria prostie de la guvernare, încearcă cerul cu degetul. Acest partid, chipurile cu aspiraţii europene, democratice, libere, anticomuniste şi rusofobe (asta e la prima vedere), vrea cu orice preţ să provoace alegerile Parlamentare anticipate. Nu au putut să o facă în luna mai, fiindcă soluţia a fost găsită şi în lipsa lui Ghimpu, vrea acum să să o facă. Ispita celor 30 de arginţi e mare. Ghimpu pierzând pârghiile de influienţă şi accesul la banii publicii, începe a face crize de nervi. Iată şi întreprind măsuri concrete pentru a destabiliza situaţia. Acţiunile PCRM-lui poartă un caracter binedeterminat. Viziunile pro-Estice  sunt binecunoscute a celor de pe flangul stâng. Iată cei din dreapta chiar nu înţeleg unde se îndreaptă.

Doi fraţi ai politicii moldoveneşti

Să fi oare PL-ul, mă refer aici la conducerea de vârf a partidului o "mână" bine coordonată, din unele birouri ale "fratelui cel mare"...?

Evident că declaraţiile lui Ghimpu, Chirtoacă, Munteanu şi Co., numai la prima vedere sunt rusofobe, dar dacă le analizăm mai aprofundat, vedem că au un caracter antinaţional şi duc doar la destabilizarea situaţiei din Republica Moldova...

Ghimpu şi mâna Moscovei

P.S. Dlor PL-şti nu cumva voi sunteţi "mâna" dreaptă a celor de la Kremlin...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu